Fejrede de 49 år med østers på Skagens Fiskerestaurant

Jeg fejrede de 49 år med østers på Skagen Fiskerestaurant. At smage østers har længe stået på bucket list og nu skulle det være, og gerne inden jeg runder et halvt århundrede. Hvilket min bror så fint skrev i sit fødselsdagskort til mig: “Tillykke med de (100:2) – 1”, Så ved man at nu er man snart en gammel kone :-))) Og

Fejringen af min fødselsdag (som først var om lørdagen) startede allerede torsdag aften, fordi Brian ikke kunne vente med at give mig min gave. For jeg havde i timerne forinden snakket om hvor lækkert det her Garmin Vivoactive 4s ur var, og at jeg ville kunne dit og dat med det i forhold til min træning. Det var en god måde at lukke munden på mig før tid.  :-)))

Runder de 49 år og fik en lyserød garmin vivoactive4s i gave

Valentines Dag

Om fredagen på Valentines dag (altså dagen før min fødselsdag), fejrede vi fødselsdagen med en skøn middag. Festivalen Dinning Week falder nemlig altid i samme uge som min fødselsdag.  Så det var oplagt at fejre dagen med en toplækker middag på en af de mange restauranter der deltog i årets festival.

I år valgte vi Skagens Fiskerestaurant på Illum Rooftop pga. menuen som havde både østers og muslinger som retter.
Den samlede menu, så således ud:

Forret som bestod af Romagou-østers med havtorn-vinaigrette, Jomfruhummer-kroketter, Blinis med enebærlaks og Jomfruhummerbisque.
fejrede de 49 år med østers og hummerbisque
Hverken jeg eller Brian havde prøvet at smage østers og nu var muligheden der, derfor faldt valget på Skagens Fiskerestaurant. Jeg havde hørt fra en del af vores venner,  at konsistensen var gummiagtig og smagen meget saltet. Ingen af dem var fan af østers. Så vi var spændt på hvad vi selv ville synes om den spise. Konklusionen var at østers smager meget salt, og det er så også kun det man smager.  Bagefter smagte vi på bisquen, som var virkelig lækker. Jomfruhummerkroketten var en skøn sprød mundfuld og blinis med laksen rundede det flot af.  En god start på “alt fra havet”.

Hovedretten var Moules frites med aioli.

Hovedret var muslinger Skagen Fiskerestaurant 2020

Indtil for et par år siden var jeg ikke specielt fan af blåmuslinger, lige ind til Brian fik mig overtalt til at prøvesmage øl-braiseret blåmuslinger. Så kan jeg lige love for at jeg fik smag for dem. Og aftenens blåmuslinger var virkelig lækkert tilberedt, de lå en slags flødesovs. Og der var mange på det fad, så der var blåmuslinger for alle pengene.

Desserten var Chokolademousse med syltede bær, Hjemmelavet flødebolle,
Havtornvingummi og Toffeekaramel.

Dessert Skagen  bestod af havtorn vingumme, chokolademousse, hjemme lavet flødebolle og smørkaramelFiskerestaurant 2020

Jeg er en chokoladegris, så er det bare sagt. Så mine smagsløg kom i himlen da første bid af chokolademoussen blev taget.  De syltede bær gav en tilpas syrlighed til moussen. Havtornvingummi var sjovt at smage, det var svært at sige om det smagte syrligt eller sødt, men det søde kom med flødebollen og karamellen.

Og dertil fik vi et par glas af en rigtig dejlig NV Mailly Grand Cru Brut, Champagne fra Frankrig. En dejlig champagne som vi synes var perfekt til menuen; ikke for tør og heller ikke for boblende.

Det var en virkelig dejlig start på min fødselsdag og weekenden.

Og så blev det rigtig fødselsdag

Lørdagen blev tilbragt med mine forældre, hvor vi tog et smut til Burg på Fehmern og fik en frokost på en italiensk restaurant. Jeg fik en rigtig skøn pastaret, som jeg desværre ikke fik taget billede af mens Brian snuppede sig en pizza.

Så i år fejrede jeg de 49 år med østers og østers kan nu vinges af på min bucket list: Nu ser jeg frem til at runde 50 og blev fejret med maner samt at kunne vinge af på min bucket list 😉

Hvor tog du/I også ud og spiste på Valentines Day, skriv i kommentarfeltet. Sammen kan vi dele tips til gode spisesteder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *